T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / FERİZLİ - Ferizli Fikret-İsmet Aktekin Anadolu Lisesi

Üniversite Yerleştirmede Okulumuz Nicelik ve Nitelik Açısından Tarihi Başarılarından Birini Gerçekleştirdi. Ayrıntılar Haberde...

Üniversite Yerleştirmede Okulumuz Nicelik ve Nitelik Açılarından Tarihi Başarılarından Birini Gerçekleştirdi.

Okulumuzda 28 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere yerleşirken; 21 öğrencimiz 2 yıllık yüksek okullara yerleşmiştir. Toplamda 49 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.

Üniversite sınavına 104 öğrencimiz girmiştir. Tamamı sınav barajını aşmıştır. Üniversiteye yerleşen öğrencilerimiz aşağıdaki görselde verilmiştir. Bu yerleştirmede ikinci yerleştirmeler ve yetenek sınavlarına göre öğrenci alan fakülteler bulunmamaktadır.

Özellikle 2 yıllık süreçte okulumuzun vizyon projelerinden olan "akademik gelişim projesi" çalışmaları yaz tatilleri dahil olmak üzere aralıksız sürmüştür. Kazanan öğrencilerimizin hemen hemen tamamı okulumuzda hafta içi ve hafta sonu çalışarak sınava öğretmenleriyle hazırlanmıştır. Ayrıca ikinci yıla bırakan öğrencilerimiz izlenmiş, gerekli rehberlikler yapılmıştır. İkinci yıla bırakan öğrencilerimiz de önemli sonuçlar almıştır. Bu sonuçları burada yayınlamamaktayız.

Bu anlamda başta öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Harika iş başarmışlardır. Bununla beraber yönetici, öğretmen ve destek veren velilerimizi tebrik ediyoruz.

Ve paydaşlarımız bu yıl özellikle koşulsuz destek sağladılar. Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Okul olarak diğer tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Okul olarak, aynı şevk, heyecan ve azimle, veriye dayanarak, planlı programlı ve vizyon projelerimiz dahilinde çalışmaya, üretmeye ve öğrencilerimizin hayatlarına katkı verecek dokunuşlara devam...

İşi gücü eğitim olanların yeri FFİAAL; bir okuldan çok çok fazlası...

09-09-202309-09-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.09.2023 - Güncelleme: 10.09.2023 08:56 - Görüntülenme: 565
  Beğen | 24  kişi beğendi