T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / FERİZLİ - Ferizli Fikret-İsmet Aktekin Anadolu Lisesi

Cemil KURT - OKUL MÜDÜRÜ

1968 yılında Trabzon Vakfıkebir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon/Çarşıbaşı’nda tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliğini bitirdikten sonra aynı üniversitede Eğitim Bilimleri Enstitüsünde, Eğitim Yönetimi Programı Planlaması ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı. Halen Universidad Empresarial de Costa Rica Üniversitesinde İşletme Yönetimi alanında doktora tez öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

Öğretmenlik hayatında sıralıyla Trabzon/Çarşıbaşı Şahinli İlköğretim Okulunda Matematik Öğretmenliği, aynı ilçede Çarşıbaşı Ortaokulu Matematik Öğretmenliği, Çarşıbaşı Lisesi Matematik Öğretmenliği ve Trabzon Merkez Erdoğdu Lisesinde Matematik Öğretmenliği yaptı. 2012 yılında İzmir Bayındır İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmenliği, İzmir Güzelbahçe Arkas MTAL Matematik Öğretmenliği yaptı. 2016 yılında Sakarya Fatih MTAL Matematik Öğretmenliği, 2017 yılında aynı okulda müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bunun yanında 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığının Toplam Kalite Yönetimi uygulama süreçlerine geçmesiyle birlikte 2003-2008 yılları arası Çarşıbaşı TKY İlçe formatörlüğü, 2008-2012 yılları arasında Trabzon il Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi üyeliği ve TKY il sorumluluğu, 2013-2016 yılları arasında İzmir Ar-Ge üyeliği ve koordinatörlüğü, 2017-2018 yıllarında Sakarya Ar-Ge üyeliği ve koordinatörlüğü, 2018-2019 yıllarında Sakarya Özel Büro görevi ile 2019-2021 yılları arasında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Veri Bilimi ve Öğrenme Analitiği Merkezi Sorumluluğu görevlerinde bulunmuştur.  2019 yılından beri Ferizli Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesinde okul müdürü görevine devam etmektedir.  Cemil Kurt, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Akademik anlamda birçok bilimsel çalışma yapan Cemil Kurt ileri seviyede SPSS ve bilimsel analiz programları kullanabilmektedir. Eğitim alanında yerel bir gazetede köşe yazarlığının yanında bilimsel yayın yapan internet sitesinde eğitim alanında yazılar yazmaktadır. Ulusal alanda birçok kongre bildirisi olan Cemil Kurt’un bir tane Uluslararası makalesi bulunmaktadır.

Toplam Kalite Yönetimi, Stratejik Yönetim ve Planlama, Süreç Yönetimi, Performans Programı ve İzleme Değerlendirme, Eğitim Yönetimi, Problem Çözme Becerileri, İletişim, Androgoji Eğitimi vb. konularında dersler vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığının Stratejik Yönetim, Performans Değerlendirme, Toplam Kalite Yönetimi, Kalite Çerçevesi, Yenilikçilik Değerlendirmesi gibi pek çok alanında çalışmalara katkı vermektedir. Yerel ve ulusal alanda pek çok proje ve iyileştirmede yer almıştır.