T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / FERİZLİ - Ferizli Fikret-İsmet Aktekin Anadolu Lisesi

FİKRET- İSMET AKTEKİN ANADOLU LİSESİNİN TARİHÇESİ

    Okulumuz Ferizli Fikret-İsmet Aktekin Anadolu Lisesi ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 05/07/2005 tarihli ve 7374 sayılı olurları ile "Ferizli Anadolu Lisesi" adı ile Ferizli Şehit Hakan Bayram Lisesinin binasında 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretime başladı.

    Okulumuz Ferizli Fikret-İsmet Aktekin Anadolu Lisesi ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 05/07/2005 tarihli ve 7374 sayılı olurları ile "Ferizli Anadolu Lisesi" adı ile Ferizli Şehit Hakan Bayram Lisesinin binasında 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretime başladı.

   

    O günlerde Nevşehirli Hayırsever İşadamı İsmet Aktekin'in okul ve yurt yapma isteğinin, zamanın Kültür Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Mustafa İSEN ve Enka Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim BETİL'in Ferizli'ye yönlendirilmesi sonunda Deprem konutları bölgesinde Gölkent yolu üzerindeki belediyeye ait 4835 ve 4836 no.lu parsellerin birleştirilmesi sonucu 5391 no.lu parsel ihdas olunarak okul binası, pansiyon binası ve spor salonu bu mekana yapılmıştır. Okulun işgal ettiği toplam alan12.470,91 m2.dir.

 

      Okulun yapılması ile ilgili protokol Hayırsever İşadamı İsmet Aktekin tarafından zamanın Sakarya Valisi Nuri OKUTAN adına Vali yardımcısı Muammer AKSOY, Vali Vekili Mustafa GUNİ,  Ferizli Kaymakamı Selda DURAL, Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin KAŞKAŞ ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat YAZICI'nın katıldığı bir törende 12 Aralık 2005 tarihinde imzalandı. Bundan sonra bir taraftan arsa işlemleri takip ederken bir taraftan da hayırsever tarafından binalarının yapımını üslenecek inşaat firmaları aranmaya başlandı. Nihayet okulun yapım işi Mayıs 2006 ayında Baytur firmasına ihale edildi. Baytur firması, işi   taşeron firma olan Ayberk inşaata verdi. Okul binası, pansiyon binası ve çok amaçlı spor salonunun inşaatlarının temeli 17 Haziran 2006 tarihinde birçok davetlinin katıldığı bir törenle atıldı.

        Okul ve eklentilerinin inşaatı 2007 yılı Nisan ayına doğru tamamlandı. Okulun çevre duvarları Ferizli Belediyesi tarafından, çevre düzenlemesinin peyzaj çalışmaları Sakarya Valisi Sayın Hüseyin ATAK'ın katkıları ile gerçekleştirildi. Protokol gereğince İl Danışma kurulunun 16,03,2007 tarih ve 208 sayılı kararla ismi "Ferizli Anadolu Lisesi" olan okulun adı "Ferizli Fikret-İsmet Aktekin Anadolu Lisesi"ne dönüştürüldü.

     

      Yine İl Danışma kurulunun 13,04,2007 tarih ve 210 sayılı kararı ile çok amaçlı spor salonuna İsmet Aktekin'nin kardeşi Hikmet Aktekin'in "Hikmet Aktekin Spor Salonu" öğrenci pansiyonuna da çalışmaların başından beri idari işleri günü gününe takip eden Hayırsever İşadamı İsmet Aktekin'in yakın arkadaşı İbrahim BETİL'in ismi verilerek "İbrahim Betil Öğrenci Pansiyonu" olarak adlandırıldı.

 

      Bütün bu çalışmalar Ferizli Kaymakamı Sayın Selda DURAL hanımefendi tarafından her gün bizzat okul ziyaret edilerek takip edildi. Çevre düzenlemesi de İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından yapılarak güzel bir eser meydana getirildi.

 

    Bu çalışmalar sonunda 2007 yılı Ağustos ve Eylül aylarında Milli Eğitim Bakanlığı  ve Hayırsever İşadamı İsmet Aktekin Bey tarafından gönderilen tüm eşyalar ve temin edilen diğer eşya ve malzemeler okul idaresi tarafından yerleştirilerek eğitim öğretime hazır hale getirildi

       Okulumuz  2007-2008 öğretim yılı başından itibaren yeni bina ve eklentilerinde eğitim öğretime açılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2013 - Güncelleme: 05.10.2021 10:54 - Görüntülenme: 3650
  Beğen | 0  kişi beğendi